Wonen

Alles over vloerkleden in je slaapkamer

Een vloerkleed in je slaapkamer doet véél meer dan je in eerste instantie zou denken. Het zorgt natuurlijk voor een heerlijk warm gevoel aan je voeten en helemaal wanneer het ‘s ochtends koud is, is dat erg prettig. Er zijn nog een aantal andere leuke voordelen, en die lees je hieronder!

Zachte ondergrond

In de eerste plaats is het dus slim om een vloerkleed in je slaapkamer te leggen omdat het heerlijk warm is maar met bijvoorbeeld een hoogpolig vloerkleed heb je ook nog eens een ontzettend zachte ondergrond! Zeker wanneer je een houten of laminaatvloer hebt liggen in je slaapkamer, heb je met zo’n vloerkleed een heerlijk comfortabele zachte ondergrond in je slaapkamer! Hou er trouwens wel even rekening mee dat je er dan voor zorgt dat je vloerkleed niet te klein is, want vaak ligt er ook nog een stuk onder je bed. Even goed meten dus!

2 Prettige isolatie

Een vloerkleed is in de winter lekker warm, maar wist je dat het in de zomer juist weer verkoelend werkt? Een vloerkleed heeft namelijk een isolerende werking en zeker in de warme zomermaanden is het fijn dat je met een kleed in je slaapkamer juist weer een koele ondergrond hebt. Dat geldt overigens echt niet alleen voor wollen of hoogpolige vloerkleden want ook met een laagpolig synthetisch vloerkleed heb je vaak precies hetzelfde effect!.Dat scheelt je echter wél weer even flink wat euro’s, zeker als het gaat om grotere maten.

3 Kleur in je slaapkamer

Veel mensen die hun slaapkamer van wat meer kleur willen voorzien, doen dat in eerste instantie door het beddengoed of de gordijnen in een bepaalde kleur te kiezen. Simpel én doeltreffend natuurlijk. Maar waarom zou je dat niet doen met je vloerkleed? Sterker nog, het is waanzinnig leuk om een gekleurd vloerkleed in je slaapkamer te leggen. Met bijvoorbeeld een geel vloerkleed heb je letterlijk en figuurlijk een zonnetje in je kamer liggen: dat is nog eens vrolijk wakker worden! Wat kleur betreft kun je je vloerkleed overigens ook goed combineren met die gordijnen of je beddengoed, dat staat echt super stylish!