Nieuw/Blog

Waarom is een Cadeau belangrijk?    

Het geven van cadeaus is voor ons Nederlanders iets heel normaals maar zeker als er iemand jarige is of iemand Trouwt. Er zijn vele verschillende gelegenheden om een cadeau te geven en dat doen we maar al te graag. Een cadeau word vaak gezien als een waardering van een persoon en om hem of haar even in het zonnetje te kunnen zetten.

Sociale relatie

Sociale relatie heb je in vele verschillende maten en vormen maar we hebben het hier niet over de liefde maar om een collega, vriend, vriendin. Een cadeau kan een belangrijk rol spelen in een sociale relatie je wilt natuurlijk iemand even het zonnetje zetten en laten zien dat je om hem of haar geeft en waardeert.

Waarom geven we eigenlijk cadeaus?

Cadeau geven is natuurlijk iets wat je graag vanuit je hart wilt doen. Een cadeau is ook echt vrijwillig bedoel en je moet niet verwachten dat je wat terug krijgt. Dit leren we al op jonge leeftijd. Als kind geven we onze ouders goede cijfers die ze gelukkig maakt. Een simpele daad kan een geweldig blijvend gevoel geven. Het is  dan ook daadwerkelijk bewezen dat de daad van geven ons gelukkiger maakt dan het ontvangen. Daarom blijven we altijd cadeaus geven omdat het ons gelukkig maakt en sociale banden legen.

Cadeau, Cadeau geven ,

Is een cadeau zo belangrijk?

Een Cadeau blijft natuurlijk wel een goede sociale functie hebben maar zegt ook niet alles. Het betekent niet als je geen cadeau geeft een waardeloze persoon bent. Sommige mensen hechten geen waarde aan een cadeau maar om je relatie met hun.

Een cadeau

Het moraal van het verhaal is dat een cadeau een belangrijke functie kan hebben in een relatie maar dat ook niet altijd hoeft te zijn. Een cadeau word meer als een waardering van een persoon gezien. Ook maakt het cadeau geven ons gelukkig om dat we het zien als een beloning.